Spannende tijden !

Het is dinsdag 21 november 2018 in de morgen. Het waren een paar slopende dagen maar we houden moed. Al onze moeite hangt nu bij de woningbouw en dat is iets wat ik liever niet had gewild maar grote organisaties hebben geen boodschap aan de wet en persoonlijke omstandigheden en kijken enkel naar hun eigen belang en voordeel !

Inmiddels is het al weer 4 weken geleden dat we terug kwamen uit Spanje en ons doel was klip en klaar. We willen dát huis en we zijn bereid daar alles voor in het werk te stellen.

Woningbouw;
Het hele wrange aan de zaak is dat ik vier jaar terug de huurwoning waar in ik al 14 jaar zit, geheel verbouwd heb met uiteraard de toestemming van de huurbaas. Nu zeiden zij in de ene mail dat een onkostenvergoeding bespreekbaar is en een mail later beweren zij dat er nooit toestemming voor gevraagd is en ik alles af zou moeten breken. Ik zou wel toestemming gevraagd hebben voor het plaatsen van een vaste trap en een dakkapel maar nooit voor een uitbouw met keuken. Dus terug brengen in oude staat !

Werkelijkheid:
Men heeft destijds wel degelijk toestemming verleent en dus word het tijd voor juridisch advies. Mijn eigen advocaat had al gezegd dat ze geen poot hadden om op te staan maar ik wilde zekerheid dat dit ook klopte dus een afspraak met het Juridisch Loket te Zwolle. Na het door spitten van de stukken bevestigde zij de mening van mijn advocate. Het enige waar de woningbouw aan zou kunnen refereren is het feit dat er géén bezoekverslag aan mij is gezonden van het destijds gevoerde gesprek. Ik zou alles mogen doen maar niet met huurverhoging, als ik wat wilde dan zou ik het zélf moeten financieren maar van hun mocht ik alle drie de zaken realiseren ! Is dat instemmen of afwijzen ????

Advocaat en Juridisch Loket:
Een rechter zal alle welles nietes aan de kant gooien en sec gaan kijken of er spraken is van een verbetering van de woning en zo ja dan is er spraken van een waardevermeerdering en zal de woningbouw gewoon een schadeloosstelling moeten gaan betalen. Hij zal hooguit kunnen vragen waarom ik niet op die bevestiging heb gewacht en daarop is het antwoord heel eenvoudig; Door mijn hersenletsel vergeet ik nog wel eens wat. Ik heb er dus ook niet bij stil gestaan dat ik om die bevestiging op papier moest vragen.  Ja dát zou me in het ergste geval kwalijk genomen kunnen worden.

Zomenteen naar mijn advocaat om door te spreken hoe we het gaan aanpakken maar als het aan mij ligt dan krijgt de woningbouw een nette brief met het verzoek om toch in te stemmen met een redelijke vergoeding. Daar bij vermeld dat ze anders een extra schadeclaim kunnen verwachten mede omdat ik nu genoodzaakt word om de woning aan te blijven houden tót dat de rechter uitspraak zal doen en het koophuis mogelijk aan me voorbij zie gaan. Terwijl ik er eigenlijk 1 november uit wilde zijn maar de woningbouw al vanaf eind augustus niet meewerkt naar een oplossing !

We gaan het zo meemaken 😉

 

 

 

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.