2019 Nieuwjaar nieuwe kansen !

Inmiddels schrijven we 3 januari 2019 en hebben we 2018 achter ons gelaten. Het enige wat over blijft van 2018 zijn de leuke en minder leuke herinneringen. Het is niet moeilijk om de mindere herinneringen op te gaan sommen maar laten we het houden bij de positieve herinneringen.

Tijdens de zomerdagen kwamen eerdere gedachten/wensen weer boven drijven. Ik wil naar Spanje toe maar de vraag was “hoe ?”.

Uiteindelijk zijn we in augustus de haalbaarheid gaan checken en die bleek ruimschoots aanwezig. Het enige hiaat waar we tegen aan konden lopen was de woningbouw. welke me schadeloos moet stellen voor de door mij mét toestemming doorgevoerde verbeteringen aan de woning. De woningbouw dacht waarschijnlijk “die wassen we wel even de oren” maar dat viel toch tegen. Na maanden van rekken kunnen ze er nu niet meer onderuit komen.

Mijn advocaat gaat ze aankomende week uitleggen waarom ze er niet onderuit kunnen komen én een voorstel doen wat ze eigenlijk iet kunnen weigeren. Doen ze dat wel dat word er direct een bodemprocedure aangespannen door mijn advocaat waarbij de schade alleen al oploopt boven het door mij voorgestelde schadebedrag. In het geval dat het tot een rechtszaak komt, zal ik de gehele kosten en schade gaan declareren welke hen zomaar een ton extra kan gaan kosten.

In november 2018 zijn we alsnog naar Spanje afgereisd om het huis te gaan bezichtigen nadat we al 3x gecanceld hadden. We wilde eigenlijk eind november al vertrekken en daarom al in augustus geprobeerd om met de woningbouw in gesprek te komen maar nu zijn we al weer ruim 4 maanden verder en is er nog geen contact mogelijk. Zelfs toen mijn advocaat op advies van de woningbouw op vrijdag ochtend belde omdat de persoon in kwestie dan wél aanwezig zou zijn, liep het uit op niets. Zelfs het verzoek om tijdig een andere datum en tijd door te geven indien hij verhinderd was, werd in de wind geslagen. Ik lijd pér maand meer dan 1000 euro schade door de woningbouw en dat moet stoppen !!

Komende week zal mijn advocaat hoe dan ook een gesprek afdwingen én met een voorstel komen wat men niet kan weigeren althans als men slim is en weet hoe het wettelijk in elkaar steekt. Ze moeten gewoon schedeloos stellen of ze dat nou leuk vinden of niet !
Ik wil daar ook meteen uitsluitsel over zo niet dan gaan we naar de rechtbank en mogen ze diep in de buidel gaan tasten.

Laat je niet in de tang nemen door bedrijven welke graag een machtspositie willen creëren maar zorg dat je weet of je in je gelijk staat of niet en bepaal aan de hand van die resultaten je pad !

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.