8 dagen te gaan ….

Vandaag word een dag van veel zaken regelen en ondertussen de laatste spullen in container zetten. Maar tijdens al deze activiteiten is het zaak om tijdig even alles los te laten. Dus kon ik het weer niet laten om toch nog even wat voor jullie uit te zoeken over onze ligging.

Eerder en elders op de site heb ik de vele mogelijkheden belicht over de prachtige Sierra Nevada maar heb nog niet vermeld dat Villa Del Carmen feitelijk tussen een aantal bergketens in ligt, welke allemaal als “Parque Natural” gekenschetst worden.

SIERRA NEVADA
Deze bergketen heb ik uitgebreid op de site beschreven als het gaat om activiteiten etc. Dus ik verwijs graag terug naar de “hoofdpagina” van Villa Del Carmen.

SIERRA de BAZA
Vanaf ons terras (zicht op het Zuiden) ligt Sierra de Baza links ofwel ten Oosten van ons, vernoemd naar de stad Baza. Het hoogste punt is de 2.269m hoge Calar de Santa Bárbara. Gelegen tussen de bergketens Sierra Nevada, Sierra de Cazorla en de Sierra de Segura geleidelijk versmelt de bergketen naar het Oosten met de bergketen Sierra de los Filabres.

SIERRA MÁGINA
Vanuit de achtertuin kijken we weg op de Sierra Mágina (Noord – Noord-West). De Sierra Mágina is een bergachtig massief dat is geïntegreerd in het subbetisch systeem, die zich uitstrekken van Gibraltar tot de provincie Alicante , in Spanje . Het is het binnenste deel van de buitenste zone van de Betische bergketens . Het begint aan het westelijke uiteinde van deze, van de Kaap van Trafalgar , om Murcia binnen te dringen. Het loopt ten noorden van het Penibética-gebergte , dat het scheidt van de zee en ten zuiden van het Prebetisch , wanneer het bestaat, en dat een veel groter oppervlak en lengte inneemt dan dit, en wanneer niet, ten zuiden van de Baïse depressie.

SIERRA de CAZORLA
Eveneens zien we van uit onze achtertuin op de Sierra de Cazorla (Noord – Noord-Oost). De Sierra de Cazorla is een natuurgebied gelegen in het noordoosten van de provincie Jaén (Spanje) en heeft een oppervlakte van 214.300  heeft , is het grootste beschermde gebied in Spanje en de tweede van Europa . Het is uitgeroepen tot biosfeerreservaat door UNESCO sinds 1983 , als een natuurpark sinds 1986 als speciale beschermingszone (SBZ) sinds 1987 .

Alle natuurschoon en biologische rijkdom sluiten aan bij het culturele erfgoed dat er in het gebied bestaat, waardoor de omgeving een van de meest bezochte natuurgebieden in Spanje is. Door zijn grote uitbreiding bestrijkt het 23 gemeenten met ongeveer 80.000 inwoners en daarom varieert de graad van bescherming van het ene gebied tot het andere, waardoor het grootste deel van het grondgebied naast verschillende economische activiteiten kan bestaan.

EN NU ER GAUW WEER TEGEN AAN GAAN 😉

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.