Op de proef gesteld door ….

Beste lezers…. inmiddels is het 12 juli 2019 en zijn we al weer meer dan een maand in Spanje máár … het wil nog niet echt vlotten met de Spaanse bureaucratie en bijkomende zaken. Bijkomende zaken welke heel veel invloed hebben/hadden op de verloop van onze emigratie. Het komt er kort op neer dat we nog steeds wachten op goedkeuring van de papieren.

VOORAF:
Dat het allemaal te mooi om waar te zijn was, hadden een hoop mensen (achteraf) voor in de mond liggen. Dit omdat zij niet alle details wisten en ook nooit zullen weten. Het komt er kort op neer dat je helemaal niemand meer moet geloven op zijn blauwe ogen.

De vriendschap die er even voor vertrek was ontstaan, is een regelrechte aanfluiting geweest. Kennelijk ben ik niet de enige met geheugenstoornis óf mag ik dat zo niet zeggen? Ik ga niet in details treden want dat heeft toch geen enkele zin maar dat we besodemieterd zijn vanaf dag één, dat staat als een paal boven water ! Het is de duurste maand van ons leven geworden maar twee weken terug hebben we de knoop door gehakt. Ik laat me niet gebruiken en al helemaal niet als daar helemaal niets tegenover staat. Pas vooral op voor hen die steeds maar blijven herhalen dat ze geloven in eerlijk commentaar op de man af. Dit zijn meestal die gene die alleen maar proberen via die weg alles van jou los te krijgen. Vriendschap is een teer iets en als je daar niet mee om weet te gaan dan loop je met olifantenpoten door een porseleinkast te stampen. 

Enige positieve ervaring aan dat avontuur is dat we oog in oog hebben gestaan met een bruine beer, slangen op ons pad vonden en een Nederlandse advocate welke bewust veel meer te koop aanbood aan onze voormalige vriend, dan ze werkelijk bezitten en daarbij ook nog had gezegd dat het zonde van het geld was om alles te laten checken door een andere advocaat. Yep, we hebben hem klauwen met geld en ellende bespaard maar dat vergeten we voor het gemak maar even 😉

Ons eigen huis begint zo langzamerhand ook vreemde vormen aan te nemen, we leren zo de Spaanse gang van zaken wel héél goed kennen. De papieren zijn nog steeds niet op orde, inmiddels ligt alles wel al bij Registrat. Nu hebben eigenaren van omliggende percelen nog de mogelijkheid om aan te geven of hun grens wel klopt. Dit moet eind augustus rond zijn ! Daarna moet de eigenaresse de papieren indienen bij het Cadastro, dit kan tot wel 6 á 8 maanden gaan duren. Daarna kan de hypotheek pas geregeld worden en alles aan ons overgedragen worden. Ofwel DIT jaar zijn we nog wel even zoet !

ONDERTUSSEN:
De afgelopen drie weken verblijven we op een camping bij Freila en is het 2.5 weken geleden dat we gekapt zijn met onze profiteur. Van onze laatste centen hebben we kampeerspullen gekocht en een maand stageld op de camping betaald.

Vandaag gaan we voor een tijdelijke woning kijken in Feila tot 15 september daarna verhuizen we naar een grotwoning in Benalua om daar de papieren van het huis af te wachten.

Ondanks alle tegenslagen en teleurstellingen zijn we geen dag te vroeg uit Nederland vertrokken ! Mijn epilepsie is in ieder geval goed onder controle, zonder dagelijkse dosis medicijnen en daar ben ik al heel blij om 😉

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.