Dagtrip-1 Cueva de Nerja !

Onlangs hebben we een bezoek gebracht aan de grotten van Nerja. Het is een kleine 159km van ons vandaan maar zeer zeker de moeite waard om eens te bezoeken Laat je verrassen door de geweldige stalagmieten en stalactieten welke de grotten verbergen, want je hoeft geen spelonkoloog te zijn om dit gaaf te vinden 😉

Het is raadzaam om je dag vooraf enigszins in te delen, gelet op de hoge temperaturen in de middag. We willen op het warmst van de dag in de grotten zijn, zodat we relaxt kunnen genieten van dit wonderschone natuurspektakel ! We draaien de snelweg op en voor je het weet, passeren we Granada al en amper een half uur later komen we aan in Nerja. We doen ons tegoed aan een lekkere warme maaltijd en gaan op pad !

De “Cueva de Nerja” is een kalksteengrot met een lengte van meer dan 4 kilometer. Hier bevind zich ook s’werelds langste en grootste stalactiet. Deze druipsteen met een lengte van 33 meter en een basis van 13 bij 7 meter, vind je terug in de cataclysme-zaal. Een va de vele kolossale ondergrondse ruimtes die het complex rijk is.

Openbaring !
De grotten van Nerja werden op 12 januari 1959 bij toeval ontdekt door vijf jongeren welke op vleermuizenjacht waren toen ze plotseling op de toegang stuitte. Na grondig onderzoek werden de grotten (deels) open gesteld voor het publiek. In 1960 ontdekte men dat de grotten nog veel groter waren en werd de bovenste galerij ontdekt en in 1969 vond men nog een nieuwe galerij.

In 1985 werden de Grotten van Nerja uitgeroepen tot Patrimonio Historico Español en Bien de interés Cultural (erfgoed en cultureel belang), niet op de laatste plaats door de aanwezige muurschilderingen van jagers uit het Stenen Tijdperk.

We laten ons mee naar beneden voeren en treden binnen in een geheel ander tijdperk. Zoveel stalagmieten en stalactieten zie je maar een keer in je leven bij elkaar. De wonderschone kleuren en vormen geven een haast onaards gevoel van schoonheid en pracht. Even worden we terug gefloten door de reislijder want hj wilde nog even een statement maken. Vervolgens lopen we verder naar de volgende kamer. Ik ga er verder niets over zeggen want die ervaring moet je beslist zelf op doen zodra je in Spanje bent 😉

De Cueva de Nerja MOET je gezien hebben !!

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.