Grottegrot wat een gedoe ?

Inmiddels is het al weer twee en een halve maand geleden dat we uit Nederland vertrokken. Afgelopen week hebben we ons intrekken gedaan in een grotwoning. Lees hier wat er in die afgelopen tijd allemaal is gebeurd en hoe we langzamerhand van emigrant tot avonturiers zijn gemuteerd 😉

Ik schrijf het expres voluit dan lijkt het nog wat langer. Inderdaad hebben alle tegenslagen ons alles behalve doen terug verlangen naar Nederland. Hoe dit komt dat vind ik erg lastig om uit te leggen want er valt bijna altijd wel een excuus te vinden om wel of niet te gaan emigreren. Ofwel dat is heel sterk afhankelijk per levensinvulling (vrijwillig dan wel noodgedwongen). Dit kan uit luxe ontstaan zijn (pensioen invulling) maar ook uit nood zoals gebrek aan inkomen door invaliditeit bijvoorbeeld, maar ook uit lichamelijk belang ! Genoeg filosofisch geleuter want daar zijn andere sites voor 😉

Grote grutten je staat er niet bij stil zo lang je er niet rechtstreeks mee te maken krijgt maar …. wat leven er veel mensen onder de grond ! En sinds kort wij dus ook !!

Ongeveer een maand geleden namen we intrek in een grot in Freila (Andalusia). Dit was een echte arbeidersgrot en dát was ook wel te zien en te ruiken dus nee daar publiceer ik geen foto’s van.  De glazen ceramische kookplaat lag al in tweeën toen we aan kwamen, de koelkastdeur viel er de tweede nacht al spontaan uit en de toilet liet duidelijk ruiken wat er allemaal door hem heen gegaan was in de afgelopen eeuw.

Freila
Geweldig mooie plaats om even helemaal weg te zijn van alle dagelijkse beslommeringen maar na een paar dagen heb je het wel gezien. Het is een klein plaatsje in de provincie Granada in de regio Andalusië op 15 kilometer onder Baza en telt momenteel 1109 inwoners.

Tappas
De beste Tappas in Freila en omgeving krijg je hier 😉

Freila staat onder andere bekend om haar tappas eten op het dorpsplein, elk drankje krijg je gratis tappas te eten di varieerd van vlees tot vis en van groente tot fruit. Daar naast ligt het op steenworp afstand van het “Embalse de Negratin” meer, dit is een stuwmeer waarvan een van de aders langs ons toekomstige huis loopt. Verder is er een camping te vinden welke wel een opfrisbeurt kan gebruiken want doorgaans word het zwembad gebruikt door de mensen uit het dorp. Ook de campingplaatsen verdienen aandacht net als ook de ontvangst en service.

Verder kan je er geweldig parasailen zie een van de drop-off plaatsen op video. Het kost je even om boven te komen middels de steeds smaller worden de wegen maar dan heb je ook wel een geweldig uitzicht 😉

Op naar Benalua 😉

 

 

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.