Dagtrip-2 Western in Tabernas !

Vandaag nemen we je mee naar het Western stadje in de woestijn van Tabernas. We vertellen je globaal wat je kunt beleven en waan jezelf weer terug in de 50, 60 en 70-er jaren met Clint Estwood, Henry Fonda, Claudia Cardinale, Charles Bronson en vele andere !

Het is volgens ons navigatiesysteem 93,7km rijden hier vandaan dus al vroeg nemen we plaats op de stoelen van onze auto en begeven ons naar het Wilde Westen ! Na een ritje van een klein uurtje, doemt er in de verte iets op van een houten schuur en niet veel later een kerktorentje. We nemen de afrit en begaan meteen onze eerste blunder 😉

 

 

 

 

 

We laten ons namelijk verlijden door onze eerste aanblik en nadat we onder de snelweg links af slaan, nemen we gelijk de eerste weg weer links. We rijden de lange zandweg af en zien het dorp al liggen. We betalen netjes 11 euro enree en gaan naar binnen. Eenmaal door de grote houten poort, zien we “De Saloon”. Een vrouwtje in oude lompen komt ons tegemoet gelopen en heftig zwaaiend gebaard ze ons mee te komen naar de souvenirshop. Eigenlijk had ik het toen al door, het westerndorp loopt op zijn einde !

Helaas maar waar !
Het westerndorp en het daar direct achter gelegen Mexicaanse dorp, zijn tegenwoordig niet meer dan lege casco’s. Er word nog 2x per dag een show opgevoerd maar verder moet je er alleen heen gaan om de oude gebouwen te aanschouwen en te bewonderen. Je kan er paardrijden maar kost je al gauw 20 euro per uur. Nee voor de show hoef je het niet te doen, dachten we nog.

Na alles bekeken te hebben, begaven we ons naar de saloon waar we twee frisdrank bestelde. De lugubere “bad guy” achter de toog keek ons gluiperig na, toen we een tafeltje scoorde. Haha nee dat was niet zo moeilijk in een lege saloon 😉

Film scene ?

We zaten nog geen minuut toen een wat oudere stoer kiekende kauboi de bar binnen kwam stormen. Bestelde zijn koffie en ging recht tegenover ons aan een tafeltje zitten. Nam een teug van zijn koffie, leunde achterover en trok zijn hoed op zijn neus. Meneer ging zijn middagdutje doen.

Nog geen vijf minuten later gevolgd door kawboi nummer twee. Deze nam zijn drank en ging rechts van ons aan een tafeltje zitten en pakte zijn mobiel. Dat laatste deed bij ons iets opkomen van “nee, hier word niets gespeeld !”. Maar al snel werd die gedachte de kop in gedrukt toen even later kowboi nummer drie met een hoop kabaal binnen kwam vallen van uit de achterkant van de saloon. De man leek duidelijk zwaar verward en stond met wijde benen door zijn haar te wrijven en dat wel vijf minuten lang. Vervolgens zwalkte hij naar de toog en hing daar even wat rond, nog steeds door zijn haar wrijvend. Na een paar minuten draaide hij zich om en zwalkte zo de voordeur weer uit ? Even dachten wij allerlei scenario’s uit dat de een op zou staan en de ander zou neerschieten of dat ze ons zouden kidnappen en op de twee stoelen bij het middelste tafeltje zouden vast binden om een spelletje met ons uit e halen. Maar nee hoor, het bleek inderdaad een slap aftreksel van wat het eerder was geweest ! Gelukkig heb ik wel een paar foto’s gemaakt van de saloon want we hebben daar nog wat plannen mee in de toekomst 😉

Clint Eastwood, Charls Bronson en de vele andere helden van het westen, draaien zich om in hun graf als ze zien hoe alles aan het verpauperen is !

Na dit spannende avontuur stappen we in de auto en terug bij de snelweg zien we dat er verderop een spandoek staat met daar op “Mini Hollywood”. We besluiten daar een kijkje te gaan nemen en wat schetst onze verbazing … Hier ligt een heus pretpark verscholen tussen de bergen!

Oasys !
Helaas heeft het originele park plaats gemaakt voor een hedendaags pretpark. Het pretpark zijn we niet in geweest want de dag was te kort om alles te kunnen zien en als je 22 euro entree betaald per persoon plus 6 euro parkeergeld, dan wil je ook wel alles kunnen beleven. We gaan hier zeker nog een keer terug komen maar voor nu hebben we een geweldige dag door gebracht tussen echte kowboi’s en paarden. Je moet de films gezien hebben om meteen te weten wat bij welke film gebruikt is en hoe ze ons vroeger al wisten te besodemieteren met nep beelden uit Spanje 😉

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.