Kaboem, dagtripjes kunnen gevaarlijk zijn !

05-09-2019 Episode 1 terugblik
Denk je dat je alles gehad hebt en zit je even op een terrasje bij te komen van alle gedoe, komen ze vertellen dat er een klein ongelukje met je auto is gebeurd. Niks ernstig maar …..

Nee, niets ernstigs, dát bleek wel toen we bij de auto aan kwamen ! Vanaf de voorkant van de achterdeur tot aan bumper en achterlicht schade en het ergste is nog dat de achteras afgebroken is. Hoe heeft dit kunnen gebeuren vraag je jezelf af maar naar mate de tijd verstreek, werd het steeds duidelijker.

We hebben hier te maken met een uit het Oostblok vertrokken Duitser, opzoek naar zijn geluk in West Duitsland en zijn West Duitse vrouw. Het was deze vrouw die tegen haar man gezegd had dat zij naar ons opzoek zou gaan als hij ondertussen even een briefje zou schrijven met al hun gegevens er op.

Dit  was het bewuste briefje, dus het was maar goed dat zij ons bij toeval trof op het terras achter het hotel. De Duitse Camperaar had helemaal géén gegevens op het briefje gezet maar een lul verhaal over een waterval !

Hij was er dus gewoon tussenuit geknepen als zijn vrouw ons niet gevonden had, haar in de waan latende dat hij zijn gegevens had achtergelaten!

Toen we aankwamen bij mijn auto stond de man driftig sporen uit te wissen met zijn voeten, tót dat hij ons zag aankomen. Nerveus draaide hij wat rond en ik vertelde hen dat de auto afgesleept moest worden omdat de aandrijfas uit het wiel stak en de schokbreker en de bovenarm krom of afgebroken was. Het wiel stond er helemaal scheef onder. De Duitser werd toen nog zenuwachtiger en wilde zo snel mogelijk weg.

Al snel bleek dat we niet of nauwelijks bereik hadden met mobiel en dus werd een sleepdienst geregeld vanuit een hotel verderop. De verzekeraar had hij wél weten te bereiken toen er heel even wél bereik was en dus wisten we in ieder geval dat de schade gemeld was. We kregen alsnog zijn gegevens en die van zijn verzekering. Vervolgens wilde de man weg want ze hadden afgesproken in Geroffe om naar een Flamingo act te gaan kijken. De verzekering was ingelicht en de sleepwagen was onderweg, dus vonden we het niet zinvol om de mensen ter plaatsen te houden want de man had uiteindelijk toch alleen maar tegenwerking verleent.

De Duitse camper verdween uiteindelijk in de nacht terwijl wij nog steeds aan het wachten waren op de sleepdienst, welke niet veel later arriveerde. De auto werd opgeladen terwijl een taxi onderweg was om onze passagiers op te halen. De auto staat nog steeds bij de sleepdienst als gijzelaar. De verzekeraar moet de afsleepkosten en taxi vergoeden plus stallingskosten vergoeden aan de sleepdienst vóór dat ze mij de auto vrijgeven. Tot die tijd staat hij daar te wachten om afgevoerd te kunnen worden.

Gelukkig hadden we voldoende foto’s gemaakt zodat er geen twijfel bestond over de schuldvraag. Zeker als je de foto hier naast bekijkt dan kan je zien dat het niet zachtjes maar heel hard gegaan is. De beste man was langs mijn auto heen gereden maar meende dat hij nog een keer achteruit moest steken en heeft daarbij niet in zijn spiegels gekeken en met volle vaart achteruit op mijn auto gereden. De volgende ochtend gelijk naar de Guardia Civil gegaan met het hele verhaal en zei adviseerde om meteen een Denuncia in te laten stellen. Dit hebben we gedaan met signalement van hem, zijn vrouw én zijn Camper, waarop de man op de opsporingslijst werd gezet. We hadden zijn mobiel nummer maar de man gaf geen respons waarop we hem een bericht hebben gestuurd dat hij zich direct moest melden bij de Guardia Civile en als hij dat niet deed, hij het risico liep om staande gehouden te worden door de Guardia Civile ze wisten immers dat hij in de omgeving van Geroffe zat.

Uiteindelijk liep alles me een sisser af, al moet ik nog wel mijn auto terug krijgen zodat ik hem van de hand kan doen.

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.