Vriendschap een illusie of …. ?

12-09-2019 update bericht
We weten allemaal dat soms de dingen anders lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Daar kom je vaak pas achter als je elkaar beter leert kennen en beter leren kennen doe je in sommige gevallen pas als je dicht op elkaar zit. Zo ook in dit geval !

VRIENDEN
Zijn mensen waar je blindelings op moet kunnen vertrouwen en uiteraard ook visa versa. Op een dag nodig je hen uit om een paar weekjes op vakantie te komen. Maar al gauw blijkt dat meneer een heel groot probleem heeft in de zin van “alcoholverslaving” en de dame in kwestie blijkt niet helemaal bij de les te zijn, om het maar héél netjes uit te drukken.

Op een dag zit je gezellig buiten en komt er bezoek van verderop uit de straat bij. Er ontstaat een gezellig sfeertje en tegen een uur of zeven word geopperd om een potje te gaan biljarten. De heren gaan naar het café op de hoek van de straat en al gauw zijn we aan het Pool biljarten. Maar op een gegeven moment ontstaat er wat wrijving en besluiten we om weg te gaan.

Máár op dat moment gaat het helemaal fout !
Ik word genoodzaakt om onze Spaanse vriend tegen de grond aan te werken nadat hij op zijn oog geslagen is, en heb veel tijd nodig om hem tot bedaren te kunnen krijgen. Op dat moment loopt onze Nederlandse vrien de straat in achter de agressors aan, wat ik niet kon zien omdat ik te druk was met de Spanjaard.

Vervolgens verschijnen de vrouwen ten tonelen en mijn vriendin haalt onze Nederlandse vriend terug die al wild met armen zwaaiend en schreeuwend de groep aan het uitdagen was. Uiteindelijk kreeg hij een enorme optater tegen zijn hoofd en zonk als een plumpudding in elkaar.

Om een lang en rot verhaal kort te maken……
Nadat ik hem gereanimeerd heb, is hij overgedragen aan het ambulance personeel. Zij brachten hem naar Guadix, waar al snel bleek dat zij hem niet konden helpen, hij moest naar Granada. Mijn vriendin en onze gasten reden vervolgens naar Granada om ons daar op te wachten. Maar wat zij niet wisten was, dat toen ze hem in de ambulance legde, hij wederom het bewustzijn verloor en dus werd hij weer naar binnen gebracht en opnieuw gestabiliseerd. De arts vertelde me dat ze nu aan het wachten waren op een trauma ambulance uit Granada. Zodoende kwamen wij pas twee uur later in Granada aan, waar de meute zenuwachtig op ons stond te wachten.

Hij werd onderzocht en na uren kwam de arts naar ons toe met zijn verhaal, hij vermoede dat hij zich in coma gezopen had (gelet op het enorme alcohol percentage wat in zijn bloed was aangetroffen) en dat hij over een paar dagen wel met zeer zware hoofdpijn wakker zou worden. Hij had inderdaad veel gedronken want hij had de hele dag al wat bier op gehad voor dat we naar het café gingen. Maar achteraf bleek dat hij een gebroken neus en gebroken jukbeen had opgelopen én zijn oog zwaar beschadigd was. Ik drink in tegenstelling eigenlijk nooit, alleen voor de gezelligheid soms een biertje of een wijntje. Maar verder niets !

Uiteindelijk kwam hij na drie dagen bij uit coma en kreeg hij ons verhaal te lezen wat ik geschreven had om een Denuncia in te laten stellen bij de Guardia Civil. Een dag later zei hij, ik heb het wel zes keer door gelezen en zo is het inderdaad gegaan, ik had het zelf niet beter kunnen formuleren. Hij werd uiteindelijk ontslagen uit het ziekenhuis met de nodige medicatie, echter na twee dagen is hij daar mee gestopt en over gegaan op zijn eigen medicijn. Jawel, het bier is wat hoor ! pfff

Hij moest 5 november terug komen bij de oogspecialist maar zo ver is het nooit gekomen want drie dagen later vertrokken ze naar Nederland en toen begon de ellende pas echt ! Van mij krijgt hij deze award want die verdiend hij 😉

Hij schreef me; Ze heeft me onder het rijden op mijn andere oog geslagen, als ze nu niet normaal gaat doen dan zet ik haar uit de auto ! Achteraf horen we van haar dat hij verschillende biertjes op had en dat hi =j een paar keer een noodstop had moeten maken waarbij hij de laatste keer zelfs een boom had geraakt. Dagen lang zijn we tot diep in de nacht lastig gevallen tot ik het helemaal zat was. Uiteindelijk heeft het er toe geleid dat ik hen allebei s’nachts om half vier geblokt heb op facebook, whatsapp en telefoon.

Ik wens niet op alle mogelijke manieren tot diep in de nacht lastig gevallen te worden en ZEKER NIET DOOR IEMAND DIE HET LEVEN AAN ME DANKT ! En enkel om er zijn eigen verhaal van te maken zodat hij een fikse schadeclaim in kan dienen.

NEE, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg 😉

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.