Eten en Drinken in …… Granada (deel-2)

Eerder schreef ik over “Eten en Drinken in …… Granada (deel-1)” en het zou goed zijn om ook daar te beginnen met lezen omdat op die pagina uitgelegd word wat nu het verschil zit tussen Tapas en Paëlla, en waar het vandaan komt. Hier ga ik nu verder met uit te leggen waar u op moet letten als u uit eten gaat in Spanje.

Uit eten gaan in Spanje kan al net zo divers of nog veel uitgebreider zijn dan in Nederland. Dit komt omdat naast traditioneel Spaanse gerechten, ook veel invloeden komen van een nieuwe generatie koks (lees hier over in deel-1). U moet dus aller eerst voor u zelf vaststellen wát wil ik eten ?

Wat eten we ?
Zodra u besloten heeft dan komt de echte klus pas kijken en wel, waar ga ik mijn geld omzetten in een gezellig etentje. Ga hierbij vooral niet uit van wat u ziet ! Ik ken de prachtigste lokalen maar als het om eten gaat dan zegt het uiterlijk echt helemaal niets. Daar in tegen hebben we ook in lokalen gegeten waar je eigenlijk nog geen dooie hond heen zal sturen máár, je krijgt er het lekkerste eten voorgeschoteld !

Soms kan je zelfs op de markt de meest lekkere dingen kopen en zelfs vers bereid ! Let wel op dat je geen voedingswaren koopt die al de hele dag in de zon liggen en de hele  dag bezocht worden door vliegen. Een lekker visje koop je niet bij een marktkraam maar bij de visboer met zijn koelwagen.

Prijzen
Over de prijzen valt doorgaans te vermelden dat het gemiddeld eten in Spanje vele malen goedkoper is dan we gewent zijn in Nederland. Máár let wel goed op bij het afrekenen dat ze je niet ineens toeristische prijzen doorberekenen. Jawel, want zodra men door heeft dat je geen “Local” bent, dan zijn ze vliegensvlug met het aanpassen van hun prijzen. 

Traditie
Ik weet nog wel dat er op bijna iedere hoek van de straat een kippen braadmachine aan de gevel hing. Je kocht er toen der tijd nog een hele kip voor omgerekend 2,50 euro. Inmiddels kost dat kippetje ongeveer 5 euro maar nog steeds is het goedkoop vlees eten en nog goed ook !

Ik duik niet helemaal terug in de “tradities” want  dan kan ik wel een heel boek gaan schrijven, waar ik helemaal geen tijd voor heb. Maar laat jezelf verwennen met een heerlijke Paëlla of heerlijke Tappas bij je drankje. Je kán in principe leven van de Tappas die je “gratis” bij je biertje of wijntje krijgt, als je tenminste niet meteen genoeg hebt aan één drankje 😉

Adressen
Natuurlijk weten wij bij ons in de omgeving waar je gerust heen kunt gaan en waar je beter weg kunt blijven. We gaan hier alleen geen voorkeuren uitspreken omdat we dat niet echt kies vinden. Maar onze gasten kunnen rekenen op adressen van goed aangeschreven gelegenheden.

Welkom en eet smakelijk 😉

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.