Onze droom begon een jaar geleden (kort verslag)

Eigenlijk klopt dat niet want we zijn al begin 2018 gaan kijken naar de opties welke we hadden. Maar precies één jaar geleden kwamen we voor de eerste keer naar Spanje om een “droomhuis” te gaan bekijken wat we op internet tegen gekomen waren. We stapte toen op Malaga uit het vliegtuig en nadat we onze huurauto geconfisqueerd hadden, zijn we op pad gegaan. Wat er sindsdien gebeurd is, kan je in dit artikel lezen.

Het Droomhuis.
We hadden op woensdag een afspraak met de makelaar en zodoende zijn we dinsdag eerst zélf een kijkje gaan nemen. Zien of het gevoel nog steeds het zelfde als bij het zien van het huis in het echt, zonder invloed van wie dan ook. Woensdag wisten we dus eigenlijk al dat dit ons “droomhuis” moest worden, voor dat we er met de makelaar in geweest zijn.

Uiteindelijk hebben we in maart een aanbetaling gedaan en toen zou het snel gaan volgens de makelaar. In mei schreef hij ons dat we naar Spanje konden komen omdat we de sleutels binnen drie weken zouden krijgen en zodoende vertrokken we eind mei richting Spanje. Een tocht van 2400 kilometer (2000 kilometer tot Sella).

Nederlandse mentaliteit achtervolgt ons?
We vertrokken op vrijdag 31 mei 2019 om 12 uur, en kwamen aan op 1 juni 2019 rond het middaguur aan in Sella bij Benidorm. Ik zou daar een huis van een kennis opknappen en daarna door gaan naar Fonelas. Maar dát verhaaltje kreeg een akelig staartje !

Om te beginnen kon ik niet geloven dat er ruim 100.000m2 grond bij het huis hoorde en ik vertrouwde het huis niet omdat het in twee totaal verschillende tijden gebouwd was. Dat is wel vaker inderdaad maar hier zag je een té duidelijk verschil tussen oud en nieuwer. Een bezoek aan de dorps architect bood uitkomst en inderdaad, er klopte helemaal niets van dat huis en de grond. Het huis was maar 60m2 inplaats van de werkelijke grootte van meer dan 300 m2 en de grond was slechts 30.000m2 in plaats van 100.000m2. Even dacht hij, ik ben alles kwijt maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Binnen een paar dagen stond zijn geld weer op zijn rekening. In ruil voor onze dienstbaarheid en hulp, heeft meneer ons alleen maar op een verschrikkelijke manier proberen uit te buiten.

Camping Freila
Hier zijn we eigenlijk bij stom toeval terecht gekomen nadat we enkele dagen in een cave-hotel in Benalua verbleven nadat we met ruzie vertrokken zijn bij deze waardeloze Nederlander. De eigenaren van het grot hotel kende de camping en verwezen ons daar heen. Maar na een maand in de volle zon en bij 40 plus graden, is dat geen doen met huisdieren. Mijn honden hadden op een gegeven moment een oud t-shirt van me aan, wat ik elk half uur opnieuw overgoot met verfrissend water om ze maar te kunnen koelen.

We zijn naar het gemeentehuis in Freila gegaan met het verzoek of de gemeente ergens een woning te huur wist voor nood. De volgende ochtend werden we op het Gemeentehuis ontboden en kregen we de sleutels van een grotwoning. Deze was niet veel beter dan de camping maar had als enige voordeel dat het er wel heerlijk koel was en zo werden we van campeerders ineens grot bewoners.

Benalua
Op 15 augustus namen we onze tijdelijke intrek in een grotwoning in Benalua. Tijdelijk omdat we per 15 september een grotwoning konden huren voor langere termijn. Gelukkig duurt een maand niet zo lang, althans als er geen zaken bij komen kijken als een brandend dak etc.

Maar op 15 september betrokken we inderdaad het ons beloofde huis mét grotten. Inmiddels heeft een domme oude Duitser onze BMW total los gereden op 5 oktober en dus moest er hals over kop een nieuwe komen en dat werd uiteindelijk een Mercedes E280. De BMW word gegijzelt door het sleepbedrijf zodat ik hem niet kan afmelden. Ik heb hem daar gisteren op aangesproken en hij zou zorgen dat het nu eindelijk eens in orde gaat komen.

Kennis in coma geslagen ?
Tot overmaat van ramp werd een kennis van ons in coma geslagen na een avondje relaxed biljarten. Dit had iedereen en overal voor kunnen vallen want het was een samenloop van nieuw zijn in het dorp, grote bek hebben, drank in de man etc. etc. Ik kan er nu niet te ver op in gaan want er loopt een vergaand onderzoek door justitie !

Uiteindelijk zijn we weer een paar weken alleen in ons huisje en hebben nu eindelijk alles weer redelijk onder controle 😉

Deze week horen we de uitkomst van onze nieuwe advocaat, ook hier kan ik nu niet veel over vertellen maar dat komt later vast nog wel 😉
Ondertussen hebben we het hier reuze naar de zin en hopen dat we snel verder kunnen met het opzetten en uitbaten van ons recreatiebedrijf 😉

Graag tot de volgende keer met hopelijk goed nieuws 😉

 

 

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.