Ver van mijn bed show ?

We zitten nu al bijna 9 maanden in Spanje en desondanks komen we niet los van Nederland. Vind ik dit heel erg, nee. Maar inmiddels zien wij dat bepaalde zaken echt anders liggen dan in Nederland word gemeld. Politici en Media in Nederland draaien op volle toeren als het gaat om “Misleiding”. Maar als je zo als wij, vertrekt naar een andere omgeving dan ontdek je pas wat de waarheid is.

DE WAARHEID ?
De waarheid is dat in Nederland opgeroepen word door het RIVM om openhaarden en kachels niet meer te stoken. In Spanje gaan tegen een uur of 6 – 7 alle houtkachels nou juist massaal aan !
Ook word er op zeer grote schaal hout verbrand op de boomplantages wat niet geschikt is voor papierfabriek omdat het te klein is om rendabel op te ruimen. Dus boort men de wortels uit en worden deze met al de overgebleven takken op grote stapels verbrand op het land.

In Nederland word gehamerd op het terugdringen van de CO2 want Nederland is een van de grootste CO2 producenten van Europa. De landbouw is de aangewezen schuldige. Máár … we zijn toch een EU gemeenschap ? Word het dan niet tijd om te gaan kijken op Europees niveau naar de uitstoot van CO2? Dan zal men er achter komen dat verschillende landen, verschillende markten bestrijken en dat de leefwijze van bepaalde volkeren uitlokken tot een hoge CO2 uitstoot.

PLASTIC SOEP
Een land als Nederland wat bekend staat om haar veeteelt, omdat het zo lekker vlak is en veel weidegrond heeft. Landen zo als Italië, Griekenland en Spanje daar in tegen leven voornamelijk van hun olijfgaarden en notengaarden. Hier ziet men dat de landbouw een lagere uitstoot van CO2 heeft, Máár…. dat neemt niet weg dat de totale uitstoot van zo’n land tóch een heel stuk hoger liggen. Denk aan een van de grootste “plasticsoep” veroorzakers aan de Middelandse zee, door dat men plastic gebruikt om massaal kassen mee te bouwen. Deze kassen zijn na 1 á 2 jaar volledig op en moet het plastic weer vervangen worden. Ze zijn niet alleen een gigantische aanfluiting voor het land zelf maar vooral voor het toerisme.

RIVM verkeerde informant !
Oók kan men vast stellen dat in dergelijke landen massaal gebruik gemaakt word van kachels en openhaarden om hout te stoken want centrale verwarming kent men daar doorgaans niet. Hoezo moet het RIVM berichten verspreiden om het gebruik van houtkachels en openhaarden te stoppen? Volgens mij hoort het RIVM zich bezig te houden met prangendere zaken als waarschuwen voor bijvoorbeeld “het nieuwe coronavirus” etcetera inplaats van het wijzen op onzinnigheden welke NIET door Nederland opgelost kunnen worden.

ELECTRISCH RIJDEN ?
Daarbij komt ook nog eens de idioterie van de Nederlandse overheid om haar burgers massaal te dwingen om uiteindelijk elektrisch te gaan rijden. De ENIGE rede die hier voor aan te voeren is, dat het Nederlandse ministers die deelnemen aan de EU-commissie, heel erg veel geld gaat schelen aangezien zij enorme bedragen aan vergoedingen ontvangen met reiskostenvergoeding ls duidelijke klapper. Zij vangen méér reiskostenvergoeding dan de meeste Nederlanders ooit zullen verdienen. Dáár moet maar eens een eind aan gemaakt worden want de gewone burger kan een elektrische auto niet eens betalen !

BRAAFSTE JONGETJE uit de klas?
Maar de Nederlandse overheid heeft al tig jaar bewezen helemaal niets op te hebben met de eigen bevolking. Belangrijker vind zij het hoe er door de rest van Europa naar Nederland gekeken word en die zien al die doffe ellende (veroorzaakt door onze Politiek en Media) niet. De meeste buitenlanders kennen alleen Amsterdam en de daar net buiten liggende polder met haar vergezicht omdat het zo vlak is. Een enkeling heeft sléchts eenmaal in het leven Utrecht of Breda en Rotterdam gezien, dus kennis van zaken met betrekking tot Nederland is hen ontgaan.

EMIGREREN
Inderdaad, vele Nederlanders zien hun toekomst in het honderd lopen en moeten nieuwe plannen bedenken om hun levensbestaan wat op te vijzelen. Vooral mensen die volledig afgekeurd zijn en pensioengerechtigden kunnen deze optie zeer zeker overwegen want zij krijgen hun BRUTO inkomen bijna in zijn geheel NETTO mee, het enige wat er afgehouden word is deel loonbelasting en een eigen ziektekosten bijdrage, alles bij elkaar tussen 250 en 350 euro afhankelijk van inkomen, zorg noodzaak etc.

We hebben in ieder geval warm water 🙂

Het zou zelfs zomaar kunnen dat je in jou voorkeur land wél een eigen huisje kan kopen in plaats van elke maand veel te duur te moeten betalen voor te slecht onderhouden woonhuizen in Nederland. In Nederland zijn vele mensen die hun huis uit gezet worden omdat ze het niet meer kunnen betalen, daar is al een heel drama aan vooraf gegaan. Kinderen mogen niet meer op hun favorieten sport. Pa en ma eten al weken niets anders meer dan droog brood, om toch hun kinderen te kunnen blijven voeden, etc. etc. De KAALSLAG-machine van Rutte dendert maar door en steeds meer Nederlanders worden op straat gezet en moeten daarna uiteraard weer opgevangen worden. Alsof dat helemaal niets kost, opleveren doe het echter niets. Althans… zo maken ze wel mooi weer huizen vrij voor de drommen vluchtelingen die men WIL ontvangen! Ja WIL, want enkele jaren terug liet de Politiek al door schemeren dat ze ruim 80.000 Afrikaners verwachten. Nee, het is dweilen met de kraan open in Nederland, en de vindingrijkheid word flink op de proef gesteld. 

BLIJ DAT IK NEDERLANDER BEN ?
Ja zeker wel en de rede is heel eenvoudig. Ik heb dankzij alle tegenslagen geleerd wat keihard vechten betekend en vooral niet op te geven. Ik heb mogen ruiken aan het verschil tussen arm en rijk, waar door ik me gerealiseerd heb dat Nederland mij niets meer te bieden heeft. Tevens heb ik gezien hoe het volk massaal uitgekleed word en grote buitenlandse bedrijven géén belasting hoeven te betalen als ze naar Nederland komen. Met grote regelmaat heb ik werkzaamheden verricht ten bate van het Koninklijkhuis en zelfs gesprekken gevoerd met Prinses Beatrix, (toen nog Koningin van Nederland) als ik weer bloemstukken kwam opstellen. Maar ook bij de Hr Schreuder van Martinair heb ik aan tafel gezeten en zo kan ik nog wel een paar namen noemen maar waar het om gaat is, dat je helemaal niets hoeft te verwachten als je als Nederlander niet heel erg goed voor jezelf opkomt ! Ofwel; Ikke ikke en de rest ….

MAAR WAT NU ALS JE HET VECHTEN MOE BENT ?
Dan raad ik je tóch aan om eens te gaan verdiepen in “verhuizen naar het buitenland” !
Wij hebben uiteindelijk gekozen voor Spanje maar elk land binnen de EU kan voor jou interessant zijn !
Hier onder hebben we alvast een link geplaatst naar onze nieuwste en algemene Facebookpagina Nederlanders en Belgen leven in Spanje

Verder wens ik iedereen een fijne dag toe en tot de volgende keer 😉

 

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.