Het is nog lang niet gedaan !

WAAR BLIJFT VILLA DEL CARMEN ?

Vele hebben ons deze vraag al gesteld vandaar dat we een kleine update geven van de stand van zaken !

Villa del Carmen is een bedrijf in oprichting en ondanks onze goede voorbereidingen liepen we in een val. Twee jaar terug zijn we geëmigreerd naar Spanje om daar ons Recreatiebedrijf op te starten. Maar door het toedoen van de verkoper, makelaar en advocaat, ligt alles bij de rechtbank. Op 5 februari 2021 zou de zaak behandelt worden maar ook nu weer, door toedoen van het trio oplichters is de zaak toch weer uitgesteld. De verkopende partij insinueerde dat de Rechtbank in Motril niet kundig genoeg zou zijn en dat zij vonden dat Rechtbank Guadix het beter zou kunnen doen.

DAT WAS NIET DE REDE !
De werkelijke rede is dat hun eigen advocaat hun naar alle waarschijnlijkheid heeft vertelt dat ze hoe dan ook nat zouden gaan. Hierop heeft de verkoper een brief naar de Rechtbank in Motril gezonden, voor dit onzinnige en nutteloze uitstel. Ze werd daar nog in gehoord ook want de rechtszaak werd verdaagt en Motril is in conclaaf met Guadix. Dat dit méér dan 3 maanden in beslag neemt, is wel heel opvallend te noemen.

Nog ongehoorder is het dat we nog geen week na de verdaagde datum van terechtzitting, een aangetekend schrijven onze kant op werd gezonden. Notabene door een goede vriendin van de verkoper, welke in ons dorp woonachtig is. Hoeveel boter moet je op je hoofd hebben, om je voor te doen als advocaat, terwijl je eigenlijk niet veel meer bent dan een gemiddelde bewoner van ons dorp. Waar je partner in de garage werkt waar wij al anderhalf jaar kwamen ? Deze NEP advocate doet daar ook nog eens de administratie grotendeels.

Een gesprekje met de garagehouder zit er deze week aan te komen, want ook hij moet weten wat voor volk hij in huis heeft.

Ze heeft een gepeperde reactie terug gehad dat ze zich moet houden aan de regels, opgesteld door de Rechtbank van Motril. Dat wij NIET afzien van het contract, ook niet als we niet binnen een maand de aankoop voldoen. We willen de papieren van het huis hebben zoals alles er NU bij staat en niet van een stukkie grond met twee schuurtjes er op. Want dát is wat het nu is volgens het cadaster !

Met de vermelding dat dit NIET volgens afspraak was. We hebben immers tot 3x toe uitstel verleent aan de verkoper om de papieren op orde te brengen en nóg is het na 2 jaar niet gedaan. Ze zouden ELKE communicatie via haar advocaat en mijn advocaat doen ?
Dat heb ik ook heel erg duidelijk gemaakt.

Wanneer we EINDELIJK eens aan de slag kunnen, is nog onzeker, maar dat het ons klauwen met geld kost, mag duidelijk zijn. Uiteindelijk zullen we ook die op de verkoper verhalen maar de vraag is in hoeverre de rechtbank daar in mee gaat. De kosten voor ons zijn namelijk niet misselijk.

De verkoper heeft dit kunstje naar blijkt, al vele male eerder geflikt. Alleen is er nog niemand geweest die ze aan heeft laten pakken. We hoorde dit van niemand minder dan de Burgemeester van Fonelas en tevens inmiddels vriend van ons. Wij pakken ze wel aan en al kost het me nog 2 jaar, “Villa del Carmen Recreations” gaat er komen lieve mensen 😉

NIETS zal “Villa del Carmen Recreations” weerhouden !

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.