Al is de leugen nog zo snel !

Inderdaad, de waarheid zal uiteindelijk aan het licht komen en langzaam komen meer details naar buiten. Maar eerst leren dealen met de regelwetgeving van Spanje, want dat verschild wel erg veel met Nederland. Ik leg je hier onder uit waar het grootste verschil in zit.

Je koopt een huis maar bent na 2,5 jaar nog steeds aan het vechten tegen het onrecht wat men je probeert aan te doen. Je hebt op dat moment twéé zaken te voeren en wel een privé rechtszaak en een strafrechtelijke rechtszaak. Privé om de aankoop alsnog af te dwingen en strafrechtelijk, om de schade te verhalen.

Het lijkt wel een grap !

Inderdaad want word je eerst gedupeerd door verkoper, makelaar en advocaat, krijg je van justitie nog een extra douw. De príve rechtszaak om de aankoop van het huis en land, heeft onlangs plaats gevonden in Guadix en het wachten is op de papieren van Het Hof.

Inderdaad, als je zowel directe als ook indirecte schade bij elkaar optelt dan kom je op een bedrag van vér over 2 mil heen (op halve kracht) ! We hebben al drie seizoenen verloren, om maar wat te benoemen. Maar ook al 2.5 jaar dubbele kosten en zo voorts. Maar dat proces kan nog wel enkele jaren aanlopen en ondertussen moet ik wél het huis eerst aankopen zoals het behoort.

Foutje bedankt !

Dat de eigenaresse en makelaar er alles aan gedaan hebben om de verkoop/aankoop te traineren, bleek op de zitting nog maar eens te meer. De tegenpartij liet enkel hun advocaat opdraven en straalde zelf van afwezigheid. Ter plekke kregen we de werkelijke toedracht van het uitstel van de rechtszaak te horen. Mijn advocaat had de rechtszaak in Guadix aangespannen omdat dat ook het district is waar ons huis onder valt. Daar was de tegenpartij het niet mee eens want ze hadden ons nadrukkelijk gezegd dat als er problemen waren, we wel naar Motril toe moesten. Alsof zij daar wat over te zeggen zouden hebben maar het geeft wel hun indoctrinatie gehalte weer.

De rechtbank wees dit verzoek dan ook uiteindelijk af en kwam met een hernieuwde datum 5 oktober jl.

Nou is het zo dat het in Spanje allemaal een stukje trager verloopt. Zeggen ze 2 weken, reken dan minstens op 3 weken of langer ! 

KORTOM: ik mag zo dadelijk weer heel diep in de buidel gaan tasten om de aankoop rond te maken. Terwijl ons verblijf in Spanje inmiddels al net zo veel gekost heeft, als het geheel waard is. Vervolgens moet ik achterstalligonderhoud, schades en inkomstenderving rapporteren opmaken om vervolgens de strafzaak te beginnen om schadevergoeding.

Bijkomend nadelig effect:

Banken houden ineens hun beloften niet meer !
Het zal mij dus benieuwen wat de rechter in zijn brief te melden heeft, om hen hun woord alsnog te doen houden.

Overigens ligt dat niet aan ons of ons geval maar is dat momenteel standaard in alle landen gezien de banken wereldwijd op omvallen staan. Hier over meer in een volgend bericht !

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.