Emigreren …. Lees DIT eerst !

Deze keer ga ik jullie HET LAATSTE NIEUWS brengen omtrent emigreren. Niet omdat ik wie dan ook wil ontmoedigen want het leven kan inderdaad zo veel mooier zijn dan het leven in een rijtjeswoning, flat of soortgelijke arbeiderswoningen. Maar er zitten ook hele grote kanttekeningen aan, zeker gezien de pandemische waanzin waarmee overheden de bevolkingen trachten te onderdrukken. Die gevolgen zet ik hier voor je uiteen als zijnde jou ogen in Spanje.

Ben je langer dan een half jaar in Spanje dan ben je verplicht een NIE-nummer aan te vragen (vergelijkbaar met sofinummer). Die aanvraag duurt doorgaans 2 maanden voor dat je jou NIE-card af kunt halen. Een A-4 uitdraai krijg je direct mee, bewaar deze goed !

NIE NO MORE ?
Inderdaad want je komt niet eens meer aan een (verplicht) NIE-nummer !
Wij hebben er begin januari 2021 al een aangevraagd én een aanvraag voor verlenging gedaan. Beide in verschillende districten waar bij allebeide nóg steeds aangegeven word dat de wachttijd 2 maanden is. Onderzoek bij gemeente bracht weinig anders op dan “u krijgt bericht zodra het binnen is”, meer kunnen we u niet melden. Guardia Civil Baza “u moet gewoon afwachten”, u hoort van ons”. En ondertussen horen we dus helemaal NIETS !

Maar niet alleen het uitgeven van NIE-nummers ligt stil !

Banken verstrekken momenteel géén hypotheken meer aan buitenlanders!
Ze spelen een gemeen spelletje en komen met drogredenen waarom ze je niet zouden kunnen helpen. Terwijl ze eerder herhaaldelijk akkoord gaven.

Van mij mag je het natuurlijk altijd gaan proberen maar ik geef je één advies !
Zorg dat ALLES vooraf geregeld en getekend is, anders ga je van een koude kermis thuis komen !

Is het niet de makelaar of verkoper van het huis, dan is het de overheid of zijn het de banken wel. Maar tot op heden moeten wij concluderen dat ze geen van alle echt meewerken om ons recht te doen gelden.

Nederlandse Ambassade ?
Die doen in zo’n geval helemaal niets voor je want zoals zij zeggen “bemoeien zich niet met juridische zaken”.

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.