Ligging

Villa Del Carmen ligt in het dorp Fonelas én grenst aan het dorp Benalúa en wel ten noorden op slechts 2 km van het dorp. Het gebied word ook wel “Valle De Río Fardes” genoemd ofwel “De vallei van de Río Fardes”.

Twee heel belangrijke plaatsen in dit gebied zijn Fonelas en Benalua. Hier op de grens ligt het huis met landgoed wat we gekocht hebben dus vandaar dat we die twee hier bespreken 😉

Fonelas, is het dorp waar u Villa Del Carmen Recreations terug kunt vinden. Het ligt in het Noordwestelijke gebied van Guadix in de provincie Granada. Met 1051 inwoners, een van de dichtst bevolkte gebieden van Noord Guadix. Het grenst aan de gemeenten Purullena, Benalua, Guadix (inclusief de enclave van Belerda), Villanueva de las Torres, Pedro Martinez en Huélago. Het maakt deel uit van de Hoya de Guadix, vooral rijk aan paleontologische vind plaatsen van grote zoogdieren. Hier is ook het paleontologische station “Valle del Río Fardes“.

OPMERKELIJK is te noemen het feit dat men hier op grote schaal Perziken kan kopen van het land. Opmerkelijk omdat er in de omringende gemeenten weinig tot geen perziken kweek is, zodoende is Fonelas toch weer een uitzondering.

De vlag van Fonelas

Wapen (escudo) van Fonelas
In het midden de afbeelding van Gules antropomorfe met zilvere stelen.

Benalúa,  is een stadje en gemeente gelegen in het centrale deel van de regio van Guadix in de provincie Granada, onafhankelijke gemeenschap van Andalusië. Het beperkt zich tot de gemeenten Fonelas, Guadix en Purullena. De term Benalúa vind haar oorsprong in Hoya de Guadix, aan de samenvloeiing van de rivieren Fardes en Guadix. Gevormd door hooggelegen gronden en slechte gronden in het oosten en geïrrigeerde gronden in het westen. Het stedelijke centrum heeft een gemiddelde hoogte van 886 meter, het hoogste punt bevindt zich op de Kabila-heuvel (930 m). De gemeente heeft een van de kleinste uitbreidingen van de provincie, vandaar de hoge bevolkingsdichtheid. Met haar ruim 3.300 inwoners, wat erg veel is voor Spaanse begrippen.

In 1945 verzoeken de inwoners van Barrio Camarate (bekend in de stad als Barrio Guadix) de autoriteiten en de stad Guadix de segregatie van de laatstgenoemden waartoe zij behoorden, en de toevoeging aan de gemeente Benalúa. Het bestand zal in 1969 worden verwerkt en zal pas in 1972 worden afgesloten.

 
Vlag Benalúa:
De vlag bestaat uit drie gelijke horizontale strepen met bovenkant wit, rode midden baan en groene onderkant.

 

 

 

Wapen (Escudo) van Benalúa
Beschrijving:
Het wapen bevat een verticale én een horizontale halve as, waar door er drie vlakken ontstaan. Het eerste vlak beslaat een derde van het wapen rechts boven en is goudkleurig met hierop  een grotwoning in kleur. Het tweede vlak is zilverkleurig met afbeelding van en appelboom fruitig in kleur. Het derde vlak is bloed rood van kleur en omvat de rechter helft van het wapen met daar op een industriële schoorsteen met daar boven een surmontada zilveren tandwiel.

Betekenis:
De grotwoning links boven vertegenwoordigt de typische woningen van dit gebied. De appelboom links onder staat voor de landbouwproductie in deze gemeenschap. De schoorsteen op het derde vlak vertegenwoordigd de suikerfabriek welke in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd, welke een authentieke aanjager voor de ontwikkeling van de stad was gedurende het grootste deel van die eeuw, versterkt door het tandwiel dat symbool staat voor de industrie.

Meer geografische kenmerken vind je elders op de website 😉


Team; Villa del Carmen Recreations