Motorrijden

Dat het mooi motorrijden is in de omgeving van Villa Del Carmen Recreation aan de voet van de Sierra Nevada, hoef ik de meeste mensen niet te vertellen. Tóch wil ik hier even een paar suggesties geven want zowel toeren als ook off-road rijden, is een geweldige eindeloze ervaring 😉

De woestijn van de Sierra Nevada geeft een verrassende inkijk in het klimaat en landschap van de Sierra Nevada wat vaak ondergesneeuwd word door alle wintersport verhalen. Maar dat je daar ook geweldige slingerwegen tegen komt dat bewijst onderstaande foto.

In de omgeving van Fonelas-Benalúa-Guadix  moet je beslist één keer in je leven zijn geweest op de motor. Het landschap heeft een ijzer rode rots kleur door de overheersende rotsbodem in tegenstelling tot de overige landen van Europa, waar rotsen doorgaans rood/oranje en geel zijn. De verharde wegen zijn doorgaans goed tot zelfs zeer goed te berijden, het schort hier eerder aan oplettendheid.

Off-road
De omgeving Fonelas-Benalua leent zich nog veel meer om lekker off-road te toeren over de onverharde paden en de droge beddingen van de vele rivieren. Zodat je uren onderweg kunt zijn, zonder ook maar een verharde weg tegen te komen. Kom je door een dorpje neem dan wat te drinken bij een van de vele “BAR”s die je tegen komt en geniet je TAPAS 😉

 

Rond om Villa Del Carmen Recreation is zo ongelooflijk veel moois te zien, dat een week rond toeren op de motor slechts een kleine indruk geeft. De vele kastelen, kerken, kloosters en vooral de vele idyllische dorpjes, nodigen uit om telkens weer af te stappen voor een panorama view of gewone foto van de omgeving. Of om in een van de vele eettentjes te genieten van de Spaanse keuken en de Spaanse wijn of de Tapas welke je bij elke alcoholische drank krijgt.

Onderweg ontdek je de talloze verschillende bouwstijlen welke door de Kelten, Romeinen, Moren en katholieke heersers zijn achter gelaten. De bevolking is best trots te noemen, gezien vanuit de ogen van buitenstaanders en ieder dorp heeft zo zijn/haar eigen manieren waardoor zij onderling erg verschillen.

Zelf mag ik zeggen dat ik een redelijk ervaren motorrijder ben met meer dan 35 jaar motor ervaring. Ik zal de komende maanden de mooiste wegen in kaart gaan brengen zodat je bij aankomst op Villa Del Carmen de mooiste routes naar je Garmin, Tomtom of ander navigatiemiddel kunt downloaden.

Begeleiding is ten aller tijden bespreekbaar 😉

Team: Villa del Carmen Recreations