Paragliding en Ballonvaren

De Sierra Nevada leent zich niet alleen voor activiteiten op de grond maar ook voor ontspanning en plezier in de lucht. Wij regelen een onbezorgde dag Paragliden of Ballonvaren voor je indien gewenst. Lees op deze pagina alles over wat je kunt verwachten, want ook hier in kan Villa Del Carmen een uitstekende rol voor u vertolken !

Paragliding
Paragliding is een hobby welke zich met geen andere hobby laat vergelijken. Het is een wat intensievere manier van luchtruim gebruik dan parachutespringen. Je hebt hier voor een hoog gelegen afspringplaats nodig en die vind je in de Siërra Nevada genoeg ! Er zijn dan ook verschillende paraglide scholen in de omgeving waar men als beginner kennis kan maken met deze geweldige sport door een duosprong met een geroutineerd instructeur te maken. Maar ook gevorderde gliders kunnen aan hun trekken komen door singel te vliegen. Villa Del Carmen kan voor u een onvergetelijke paraglide dag organiseren. Kijk op de pagina prijsoverzichten voor meer info over prijzen.

Bent u nou niet zo een durfal dan kunt u er ook voor kiezen om een dagje relaxed te gaan ballonvaren !

Ballon varen!
Wilt u de omgeving vanuit de lucht liever op een wat rustiger en soliedere manier bekijken, dan bent u bij Villa Del Carmen eveneens aan het juiste adres. Wij regelen voor u het mooiste aan fantasie grenzende droomvlucht over de vallei van Guadix, Benalua en Fonelas.

Geniet van het zicht op de Sierra Nevada maar ook van de vallei waar Benalua en Fonelas in gelegen zijn. De hoge bergwanden aan beide zijden van de vallei maar ook van de vele grotwoningen en grotten. Deze laatste kan men zien in huidig gebruik maar ook tal van oude grotten uit de tijd van de Moorse bezetting. Naast het vele leed, hebben de Moren de Spanjaarden ook veel goeds gebracht. Zij hebben de vele aqua-structuren aangebracht, net als de vele ontelbare grotten welke dienst deden als uitkijkposten en ter verdediging maar ook om in te wonen. Vandaar dat je deze grotten meestal op drie of zelfs vier, verschillende niveaus aan kunt treffen. Bovenste niveau daar zaten de uitkijkposten, op niveau 2 meestal de burgers en op het onderste niveau de soldaten en magazijnen. En dat is ook allemaal te zien vanuit de lucht.

KORTOM; vertier genoeg bij Villa Del Carmen !

Team: Villa del Carmen Recreations