Wandelen – fietsen

Villa Del Carmen ligt in een vallei tussen twee bergruggen, uitlopers van de Sierra Nevada. Dat wil zeggen dat men zelf kan bepalen of men een flinke klim wil gaan maken of dat men het liever wat vlakker houd 😉

Guadix staat bekend om haar “grotwoningen” en ravijnen. Guadix moet je zien in plaats van ervaren, zo schreef de “Franse geograaf Jean Sermet”. Guadix is een monumentale stad met een rijk en historisch-artistiek erfgoed en word beschouwd als één van de oudste menselijke nederzettingen van Spanje.

Wandeling door Guadix
Terwijl u daar rond wandelt, vallen de kathedraal en enkele andere in Mudejar-stijl gebouwde bouwwerken direct op, al zijn de grotwoningen van deze karakteristieke stad echt wel het meest bewonderenswaardig.

Plaza de la Constitucion
Als je het over Moorse invloeden hebt dan is “Plaza de las Palomas” (Plaza van de grondwet) een van de meest karakteristieke omgevingen in Spanje. Het ligt op slechts een paar meter van de Avenida de Olmos, in deze laan bevind zich een concertzaal en talloze hotels. Het sfeervolle plein staat bekend om haar zuilengalerij met het stadhuis als centraal middelpunt.


Kathedraal

In het centrum van Guadix staat de schitterende kathedraal op een heuvel naast de Romeinse ruines. Deze plek is niet zomaar gekozen want onder de kathedraal bevinden zich de ruïnes van een grote moskee. De verschillende bouwkundige elementen (gotiek, barok en renaissance) maken deze kathedraal zo bijzonder. De oorzaak van deze mengelmoes aan bouwstijlen is dat de kathedraal pas in de 18e eeuw werd voltooid.


Alcazaba

Een nationaal historisch monument gebouwd in de 11e eeuw, het is het beste voorbeeld van de Moorse cultuur in Guadix. The Seminary, gesticht in 1595, een van de oudste in Spanje. Het seminarie is rond twee binnenplaatsen gebouwd. Vanuit de torens kan men genieten van een prachtig uitzicht op de vallei en de Sierra Nevada.

Musea
Guadix beschikt over twee musea en wel het Centro de Interpretacion de Guadix (Plaza Pava Poveda), een interessant grotmuseum dat inzicht geeft in hoe de mensen in de grotten leefde en leven, de bouw van de grotten, etc. Het verdiend aanbeveling om éérst het museum te bezoeken en dan pas de grotwoningen zelf. Het tweede museum is het Museo de Alfareira, een pottenbakkersmuseum in een grotwoning. Dit museum geeft een perfecte indruk over de pottenbakkerstraditie !


In voorbereiding op uw komst, kunt u al enkele wandelroutes “gratis” bekijken en downloaden, een handige site daar voor is wikiloc .
Uiteraard kunt u bij aankomst bij ons ook wandel en fietsroutes verkrijgen welke voornamelijk buiten Guadix de omgeving laten zien. Daar naast hebben we tal van alternatieve routes beschikbaar zowel op papier als ook als download bestanden voor Garmin en Tomtom.


Team; Villa del Carmen Recreation